Voor ondernemers

Wat kan ik voor jou betekenen?

De administratie zijn alle gegevens van jouw onderneming die moeten worden vastgelegd.

De inkomsten en uitgaven bepalen de winst en een balans geeft inzicht in jouw bezittingen en schulden. Het is niet alleen het verzamelen van de inkoop- en verkoopfacturen. Het is veel meer dan dat! 

Het vertelt je in hoeverre jij jouw ondernemersdoelen behaalt en geeft je de tools om op tijd in te grijpen wanneer het financieel wat minder gaat.Het is prettig om zelf inzicht te hebben zodat je snel kunt inspringen op de ontwikkelingen. Maar toch is boekhouding niet voor iedereen weggelegd. Wanneer moet je een expert inschakelen? Wat kan je allemaal zelf?

Wat ik jou te bieden heb hangt af van de situatie en jouw wensen.

Boekhouding kost mij veels te veel tijd en energie

Ook al zou jij de inkoop- en verkoopfacturen zelf kunnen verwerken, je hebt er simpelweg geen zin in of tijd voor. Jij besteedt liever jouw tijd aan datgene waar JIJ goed in bent. De administratie besteed je het liefste helemaal uit, de omzetbelasting en inkomstenbelasting wordt voor je gedaan en je wilt een boekhouder die met je meedenkt.

Dan ben je bij mij aan het goede adres! Als echte boekhoudtijger bijt ik mij in jouw administratie. Jouw boekhouding wordt overzichtelijk ingericht, alle facturen worden op de juiste wijze verwerkt, omzetbelasting en inkomstenbelasting worden berekend en ingediend en er worden resultaatberekeningen gemaakt. Ik kijk mee hoe jouw bedrijf vanuit financieel oogpunt geoptimaliseerd kan worden en adviseer door middel van bedrijfsanalyses. En dit alles in duidelijke taal, niet in moeilijke vakjargon.

Ik kan de boekhouding grotendeels zelf bijhouden, maar doe ik het goed?

Word jij net zo gelukkig van het doen van je administratie als ik?

Dan is het waarschijnlijk een stuk makkelijker om alles zelf bij te houden. Toch zijn er vele regeltjes en voordelen waar je misschien niet vanaf weet. Of heb jij regelmatig twijfels of je het goed doet? Laat mij dan meekijken!

Na elke aangiftetijdvak van de omzetbelasting controleer ik jouw boekhouding en corrigeer ik hem daar waar nodig. En omdat ik toch bezig ben zal ik ook jouw aangifte omzetbelasting doen.

En ook bij deze optie geef ik uiteraard gevraagd en ongevraagd adviezen en kijk ik kritisch naar jouw resultaten.

Ik heb alles in de tas, maar de aangifte inkomstenbelasting is andere koek

De zaken die op je af komen kan je aan. Je hebt je er inmiddels goed in verdiept. Jouw onderneming is niet al te groot en overzichtelijk.

De omzetbelasting dien je elke aangiftetijdvak met gemak in of misschien heb je wel vrijstelling voor de omzetbelasting. Maar dan komt in januari/februari die blauwe envelop “U moet aangifte doen voor de

inkomstenbelasting”. Hoe rustig je het gehele jaar was gebleven, nu breekt je het zweet uit. Geen paniek! Je hebt je balans en je winst- en verliesrekening toch?! Ik doe de rest.

Welke optie je ook kiest, bij mij of bij een collega, zorg er wel voor dat jij zelf grip krijgt op de cijfers. Er is altijd een basiskennis vereist die je helpt beoordelen hoe je er financieel voor staat, ongeacht of je alles uitbesteedt aan een boekhouder of zelf aan de bak gaat. Ook hiervoor ben je bij mij aan het goede adres!

Masterclasses

Doe mee met mijn MASTERCLASS BELASTINGEN VOOR ONDERNEMERS EN BOEKHOUDEN DOE JE ZO waarin ik jou op een leuke en superpraktische manier alles vertel wat je moet weten over belastingen, administratie en het zakendoen!

De MASTERCLASS BELASTINGEN VOOR ONDERNEMERS en BOEKHOUDEN DOE JE ZO zijn inmiddels al weer een tijdje geleden succesvol afgerond. Wellicht zit er een mooi vervolg aan te komen. Wil je meer weten en ben je geïnteresseerd in een masterclass, neem dan contact met mij op!